NASZE PRZEPISY

   
Sałatka z pieczonej dyni Hokkaido  
Składniki: 

- 1 kg dyni Hokkaido, 
- 3 łyżki oliwy z oliwek, 
- 1 łyżka sosu sojowego, 
- 1 łyżka kremowego sosu balsamico pepperocino,
- 3 łyżki tartego parmezanu, 
- 2 łyżki pestek słonecznika.

Sposób wykonania: 

Dokładnie umytą dynie, bez obierania, pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Po czym wydrążamy miąższ z pestkami, kroimy na kawałki mniej więcej 1x2 cm. Kawałki dyni układamy w misce, skrapiamy oliwą z oliwek, sosem sojowym, kremowym balsamico pepperocino, posypujemy startym parmezanem i garścią podprażonych pestek słonecznika. 

Smacznego!

NASZE PRZEPISY SZEF KUCHNI POLECA

Salsa z wędzonego łososia

Szybko i zdrowo!

czytaj więcej

Sok ananasowo - selerowy

Pyszny sok, idealna propozycja dla chcących zrzucić zbędne kilogramy

czytaj więcej

Gazpacho warzywne

Hiszpańska zupa

czytaj więcej

Makaron ryżowy z pieczoną papryką, cukinią i sosem tofu

Bezglutenowa propozycja obiadowa

czytaj więcej
  

NASI PARTNERZY

      



Chcesz dostawać aktualne wiadomości? Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera Smak i Zdrowie wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, stosownie do dyspozycji przepisów ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz 883 z późn. zm.), na potrzeby kontaktu przez konsultantów Smaku i Zdrowia.

  1. Regulamin


Catering Dietetyczny Smak i Zdrowie to urozmaicona, smaczna, dobrze zbilansowana dieta oraz zawsze świeże, bogate w witaminy i substancje odżywcze posiłki dostarczane codziennie do domu lub biura.
Nasza oferta to zestawy w wersji standard: 1200 kcal, 1500 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal 3000 kcal oraz 3500 kcal, dieta wegetariańska, dieta wegetariańska plus ryby, dieta dla osób aktywnie uprawiających sport 3000 kcal, dieta dla kobiet w ciąży i matek karmiących, dieta bezglutenowa, dieta indywidualna.
Catering dietetyczny Warszawa i okolice (dieta pudełkowa)