NASZE PRZEPISY

   
Sałatka z wędzonego łososia i owoców granatu  
Składniki:
-
300 g wędzonego na zimno łososia,
- 3 granaty,
- 2 gałązki selera naciowe,
- 2 duże zielone jabłka,
- kilka kawałków marynowanego imbiru,
- 2-3 gałązki szczypiorku,
- 4 garście mieszanki kolorowych sałat,
- sok z 1 granatu,
- cukier,
- łyżka oliwy z oliwek,
- 2-3 łyżki czerwonego octu winnego.

Sposób wykonania:
Jabłka kroimy w drobną kostkę, granaty przekrawamy na połówki, ostrożnie wydrążamy ziarenka, czyścimy środek tak, aby przygotować połówki do nadziania sałatką. Z ziaren jednego granatu wyciskamy sok. Seler naciowy (najlepiej będzie jeśli gałązki będą cienkie)tniemy na półksiężyce. Imbir drobno siekamy. Łososia kroimy w niezbyt duże kawałki (kilka małych plasterków odkładamy do dekoracji. Szczypiorek także siekamy. Odkładamy po 2 łyżki ziaren granatu, jabłek, selera i szczypiorku do dekoracji wierzchu przystawki. 4Wszystkie składniki sosu: sok z granatu, cukier, oliwa z oliwek i ocet winny dokładnie mieszamy.
Łączymy wszystkie składniki sałatki i mieszamy dokładnie z 2/3 sosu. Tak przygotowaną sałatką nadziewamy połówki granatów do 2/3 wysokości, przykrywamy plasterkami łososia, na których układamy po kilka kawałków jabłka, selera i ziaren granatu. Dekorujemy szczypiorkiem.
Na talerz na którym będziemy podawać  przystawkę, układamy porcję kolorowej sałaty, kilka ziaren granatu i kawałki jabłka, polewamy sosem, na środku kładziemy połówkę granatu z sałatką.
Smacznego!

NASZE PRZEPISY SZEF KUCHNI POLECA

Salsa z wędzonego łososia

Szybko i zdrowo!

czytaj więcej

Sok ananasowo - selerowy

Pyszny sok, idealna propozycja dla chcących zrzucić zbędne kilogramy

czytaj więcej

Gazpacho warzywne

Hiszpańska zupa

czytaj więcej

Makaron ryżowy z pieczoną papryką, cukinią i sosem tofu

Bezglutenowa propozycja obiadowa

czytaj więcej
  

NASI PARTNERZY

      



Chcesz dostawać aktualne wiadomości? Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera Smak i Zdrowie wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, stosownie do dyspozycji przepisów ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz 883 z późn. zm.), na potrzeby kontaktu przez konsultantów Smaku i Zdrowia.

  1. Regulamin


Catering Dietetyczny Smak i Zdrowie to urozmaicona, smaczna, dobrze zbilansowana dieta oraz zawsze świeże, bogate w witaminy i substancje odżywcze posiłki dostarczane codziennie do domu lub biura.
Nasza oferta to zestawy w wersji standard: 1200 kcal, 1500 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal 3000 kcal oraz 3500 kcal, dieta wegetariańska, dieta wegetariańska plus ryby, dieta dla osób aktywnie uprawiających sport 3000 kcal, dieta dla kobiet w ciąży i matek karmiących, dieta bezglutenowa, dieta indywidualna.
Catering dietetyczny Warszawa i okolice (dieta pudełkowa)