NASZE PRZEPISY

   
Halibut w emulsji winnej z ziołami, na glazurowanej młodej marchewce ze szpinakiem  
Składniki: 

- 500 g fileta z halibuta 
- 200 ml białego wytrawnego wina 
- 40 g masła 
- 2 ząbki czosnku 
- 2 szt. cebuli dymki 
- 1 pęczek świeżego tymianku 
- 3 gałązki koperku 
- 4 gwiazdki anyżu 
- 8 młodych marchewek 
- 300 g szpinaku 
- 1 cytryna 
- 10 g pieprzu zielonego w zalewie 
- 100 ml oliwy 

Zielone pesto: 
- 100 g ogórka konserwowego 
- 50 g kaparów 
- 2 łyżki posiekanej kolendry 
- poł łyżeczki musztardy 
- 20 g miodu 
- 50 ml oliwy z oliwek 

Sposób wykonania : 

Halibuta marynujemy w oliwie z posiekanym koperkiem. Przygotowujemy aromatyczny wywar do gotowania z wina, masła, dymki, czosnku, anyżu i kilku gałązek tymianku. Gdy wywar zacznie się gotować, układamy na nim halibuta i gotujemy powoli ok. 8 min. Składniki pesto dokładnie miksujemy i odstawiamy na 10 min, aby się przegryzły. 
Marchewki obieramy, kroimy na pół wzdłuż i gotujemy na parze ok. 10 min, po czym wyjmujemy i hartujemy w zimnej wodzie. Przesmażamy miód na patelni i dodajemy marchewkę. Doprawiamy sokiem z cytryny i startą z niej skórką. Na koniec dodajemy szpinak i drobno pokrojony zielony pieprz. Układamy halibuta na marchewce i polewamy zielonym pesto. 

NASZE PRZEPISY SZEF KUCHNI POLECA

Salsa z wędzonego łososia

Szybko i zdrowo!

czytaj więcej

Sok ananasowo - selerowy

Pyszny sok, idealna propozycja dla chcących zrzucić zbędne kilogramy

czytaj więcej

Gazpacho warzywne

Hiszpańska zupa

czytaj więcej

Makaron ryżowy z pieczoną papryką, cukinią i sosem tofu

Bezglutenowa propozycja obiadowa

czytaj więcej
  

NASI PARTNERZY

      



Chcesz dostawać aktualne wiadomości? Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera Smak i Zdrowie wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, stosownie do dyspozycji przepisów ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz 883 z późn. zm.), na potrzeby kontaktu przez konsultantów Smaku i Zdrowia.

  1. Regulamin


Catering Dietetyczny Smak i Zdrowie to urozmaicona, smaczna, dobrze zbilansowana dieta oraz zawsze świeże, bogate w witaminy i substancje odżywcze posiłki dostarczane codziennie do domu lub biura.
Nasza oferta to zestawy w wersji standard: 1200 kcal, 1500 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal 3000 kcal oraz 3500 kcal, dieta wegetariańska, dieta wegetariańska plus ryby, dieta dla osób aktywnie uprawiających sport 3000 kcal, dieta dla kobiet w ciąży i matek karmiących, dieta bezglutenowa, dieta indywidualna.
Catering dietetyczny Warszawa i okolice (dieta pudełkowa)