MENU

   
Menu
Dieta Standard: 1200kcal, 1500 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal, 3000 kcal i 3500 kcal 

Poniedziałek

Śniadanie: Pasta łososiowa z chrupkim chlebem ryżowym
II śniadanie: Koktajl śliwkowy
Obiad: Wołowina duszona na sposób orientalny z ziemniakami w rozmarynie z kapusta pekińska a’la kim chi
Podwieczorek: Zupa cukiniowa
Kolacja: Musaka z serem mozzarella

Wtorek

Śniadanie:
Pudding z komosy ryżowej ze brzoskwiniami
II śniadanie: Sałatka jarzynowa z pieczywem
Obiad: Roladki drobiowe z brokułowym kuskusem
Podwieczorek: Zupa szczawiowa
Kolacja: Kaszotto z papryką i rzodkiewką

Środa

Śniadanie: Makaron z papryką, ogórkiem i sosem jogurtowym
II śniadanie: Ciasto buraczano czekoladowe
Obiad: Gotowany na parze filet z kurczaka z polentą z kaszy + surówka z marchewki
Podwieczorek: Pieczone placki z dyni  z jogurtowym sosem korzennym
Kolacja:
Roszponka z burakami pomarańczą, orzechami włoskimi i pieczywem

Czwartek

Śniadanie:
Pasta z daktyli
II śniadanie: Pieczony ziemniak z twarożkiem i szczypiorkiem
Obiad:Kurczak w ciemnym sosie śliwkowym z dzikim ryżem i kalafiorem gotowanym na parze
Podwieczorek: Krem z dyni i nasionami chia
Kolacja: Tarta z porem, karmelizowaną cebulą, szpinakiem i kurczakiem

Piatek

Śniadanie:
Mleczna owsianka z musem owocowym
II śniadanie:
Muffiny marchewkowe
Obiad: Fish pie - dorsz z porami zapiekany pod ziemniaczanym puree
Podwieczorek: Warzywa pieczone z jarmużowym pesto
Kolacja: Sałatka z rzodkiewką, białym serem i korzennym dressingiem

Sobota

Śniadanie: Pannacotta z owocami
II śniadanie:
Pieczywo z pastą z tuńczyka, czarnymi oliwkami i kaparami
Obiad: Roladki z indyka w marynacie bazyliowej z sosem curry, orzechową kaszą i grillowanym selerem korzeniowym
Podwieczorek: Zupa krem z marchewki
Kolacja: Sałatka nicejska

Niedziela

Śniadanie: Serek wiejski z płatkami gryczanymi i warzywami
II śniadanie:Jaglane kulki z makiem i migdałem
Obiad: Pieczony udziec z indyka, z dzikim ryżem i surówką z marchewki
Podwieczorek: Kabaczek faszerowany żółtą soczewicą, cebulka i marchewką z serem gorgonzola
Kolacja: Fritata z papryką
______________________________
Dieta Wegetariańska: 1200kcal, 1500 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal, 3000 kcal, 3500 kcal 

Poniedziałek

Śniadanie:
Pasta jajeczna z chrupkim chlebem ryżowym
II śniadanie: Koktajl śliwkowy
Obiad: Makaron z pomidorowy sosem
Podwieczorek:
Zupa cukiniowa
Kolacja: Musaka z serem mozzarella

Wtorek

Śniadanie:
Pudding z komosy ryżowej ze brzoskwiniami
II śniadanie: Sałatka jarzynowa z pieczywem
Obiad: Burger brokułowy z kuskusem
Podwieczorek: Zupa szczawiowa
Kolacja: Kaszotto z papryką i rzodkiewką

Środa

Śniadanie: Makaron z papryką, ogórkiem i sosem jogurtowym
II śniadanie: Ciasto buraczano czekoladowe
Obiad: Burger z tofu i kalafiora + surówka z marchewki
Podwieczorek: Pieczone placki z dyni  z jogurtowym sosem korzennym
Kolacja:
Roszponka z burakami pomarańczą, orzechami włoskimi i pieczywem

Czwartek


Śniadanie: Pasta z daktyli
II śniadanie: Pieczony ziemniak z twarożkiem i szczypiorkiem
Obiad: Łosoś z kalafiorem gotowanym na parze
Podwieczorek: Krem z dyni i nasionami chia
Kolacja: Tarta z porem, karmelizowaną cebulą i szpinakiem

Piatek

Śniadanie:
Mleczna owsianka z musem owocowym
II śniadanie:
Muffiny marchewkowe
Obiad: Fofu z porami zapiekany pod ziemniaczanym puree
Podwieczorek: Warzywa pieczone z jarmużowym pesto
Kolacja: Sałatka z rzodkiewką, białym serem i korzennym dressingiem

Sobota

Śniadanie: Pannacotta z owocami
II śniadanie:
Pieczywo z pastą z tuńczyka, czarnymi oliwkami i kaparami
Obiad: Burger z cukinii z sosem curry, orzechową kaszą i grillowanym selerem korzeniowym
Podwieczorek: Zupa krem z marchewki
Kolacja: Sałatka nicejska

Niedziela

Śniadanie: Serek wiejski z płatkami gryczanymi i warzywami
II śniadanie: Jaglane kulki z makiem i migdałem
Obiad: Kotlet z czerwonej fasoli z dzikim ryżem i surówką z marchewki
Podwieczorek: Kabaczek faszerowany żółtą soczewicą, cebulka i marchewką z serem gorgonzola
Kolacja: Fritata z papryką
_________________________________________
Dieta Wege + ryby: 1200kcal, 1500 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal, 3000 kcal i 3500 kcal 

Poniedziałek

Śniadanie:
Pasta łososiowa z chrupkim chlebem ryżowym
II śniadanie: Koktajl śliwkowy
Obiad: WFilet z dorsza z ziemniakami w rozmarynie z kapusta pekińska a’la kim chi
Podwieczorek:
Zupa cukiniowa
Kolacja: Musaka z serem mozzarella

Wtorek

Śniadanie:
Pudding z komosy ryżowej ze brzoskwiniami
II śniadanie: Sałatka jarzynowa z pieczywem
Obiad: Pstrąg gotowany na parze z brokułowym kuskusem
Podwieczorek: Zupa szczawiowa
Kolacja: Kaszotto z papryką i rzodkiewką

Środa

Śniadanie: Makaron z papryką, ogórkiem i sosem jogurtowym
II śniadanie: Ciasto buraczano czekoladowe
Obiad: Sum w emulsji winnej z ziołami, surówka z marchewki
Podwieczorek: Pieczone placki z dyni  z jogurtowym sosem korzennym
Kolacja:
Roszponka z burakami pomarańczą, orzechami włoskimi i pieczywem

Czwartek

Śniadanie:
Pasta z daktyli
II śniadanie: Pieczony ziemniak z twarożkiem i szczypiorkiem
Obiad: Łosoś z dzikim ryżem i kalafiorem gotowanym na parze
Podwieczorek: Krem z dyni i nasionami chia
Kolacja: Tarta z porem, karmelizowaną cebulą, szpinakiem

Piatek

Śniadanie:
Mleczna owsianka z musem owocowym
II śniadanie:
Muffiny marchewkowe
Obiad: Fish pie - dorsz z porami zapiekany pod ziemniaczanym puree
Podwieczorek: Warzywa pieczone z jarmużowym pesto
Kolacja: Sałatka z rzodkiewką, białym serem i korzennym dressingiem

Sobota

Śniadanie: Pannacotta z owocami
II śniadanie:
Pieczywo z pastą z tuńczyka, czarnymi oliwkami i kaparami
Obiad: Stek z halibuta z sosem cebulowym, dzikim ryżem  i grillowanym selerem korzeniowym
Podwieczorek: Zupa krem z marchewki
Kolacja: Sałatka nicejska

Niedziela

Śniadanie: Serek wiejski z płatkami gryczanymi i warzywami
II śniadanie:Jaglane kulki z makiem i migdałem
Obiad: Łosoś z pistacjami, dzikim ryżem i surówką z marchewki
Podwieczorek: Kabaczek faszerowany żółtą soczewicą, cebulka i marchewką z serem gorgonzola
Kolacja: Fritata z papryką
___________________________
Lunch Box: 750 kcal,1250 kcal

Poniedziałek

II śniadanie: Koktajl śliwkowy
Obiad: Wołowina duszona na sposób orientalny z ziemniakami w rozmarynie z kapusta pekińska a’la kim chi
Podwieczorek:
Zupa cukiniowa

Wtorek

II śniadanie: Sałatka jarzynowa z pieczywem
Obiad: Roladki drobiowe z brokułowym kuskusem
Podwieczorek: Zupa szczawiowa

Środa

II śniadanie: Ciasto buraczano czekoladowe
Obiad: Gotowany na parze filet z kurczaka z polentą z kaszy + surówka z marchewki
Podwieczorek: Pieczone placki z dyni  z jogurtowym sosem korzennym

Czwartek

II śniadanie: Pieczony ziemniak z twarożkiem i szczypiorkiem
Obiad:Kurczak w ciemnym sosie śliwkowym z dzikim ryżem i kalafiorem gotowanym na parze
Podwieczorek: Krem z dyni i nasionami chia

Piatek

II śniadanie:
Muffiny marchewkowe
Obiad: Fish pie - dorsz z porami zapiekany pod ziemniaczanym puree
Podwieczorek: Warzywa pieczone z jarmużowym pesto

Sobota

II śniadanie:
Pieczywo z pastą z tuńczyka, czarnymi oliwkami i kaparami
Obiad: Roladki z indyka w marynacie bazyliowej z sosem curry, orzechową kaszą i grillowanym selerem korzeniowym
Podwieczorek: Zupa krem z marchewki

Niedziela

II śniadanie:Jaglane kulki z makiem i migdałem
Obiad: Pieczony udziec z indyka, z dzikim ryżem i surówką z marchewki
Podwieczorek: Kabaczek faszerowany żółtą soczewicą, cebulka i marchewką z serem gorgonzola
___________________________________
Lunch Box wege: 750 kcal,1250 kcal

Poniedziałek


II śniadanie: Koktajl śliwkowy
Obiad: Makaron z pomidorowy sosem
Podwieczorek:
Zupa cukiniowa

Wtorek

II śniadanie: Sałatka jarzynowa z pieczywem
Obiad: Burger brokułowy z kuskusem
Podwieczorek: Zupa szczawiowa

Środa

II śniadanie: Ciasto buraczano czekoladowe
Obiad: Burger z tofu i kalafiora + surówka z marchewki
Podwieczorek: Pieczone placki z dyni  z jogurtowym sosem korzennym

Czwartek

II śniadanie: Pieczony ziemniak z twarożkiem i szczypiorkiem
Obiad: Łosoś z kalafiorem gotowanym na parze
Podwieczorek: Krem z dyni i nasionami chia

Piatek

II śniadanie:
Muffiny marchewkowe
Obiad: Fofu z porami zapiekany pod ziemniaczanym puree
Podwieczorek: Warzywa pieczone z jarmużowym pesto

Sobota

II śniadanie:
Pieczywo z pastą z tuńczyka, czarnymi oliwkami i kaparami
Obiad: Burger z cukinii z sosem curry, orzechową kaszą i grillowanym selerem korzeniowym
Podwieczorek: Zupa krem z marchewki

Niedziela

II śniadanie: Jaglane kulki z makiem i migdałem
Obiad: Kotlet z czerwonej fasoli z dzikim ryżem i surówką z marchewki
Podwieczorek: Kabaczek faszerowany żółtą soczewicą, cebulka i marchewką z serem gorgonzola
___________________________________________
Lunch Box wege + ryby: 750 kcal,1250 kcal

Poniedziałek

II śniadanie: Koktajl śliwkowy
Obiad: WFilet z dorsza z ziemniakami w rozmarynie z kapusta pekińska a’la kim chi
Podwieczorek:
Zupa cukiniowa

Wtorek

II śniadanie: Sałatka jarzynowa z pieczywem
Obiad: Pstrąg gotowany na parze z brokułowym kuskusem
Podwieczorek: Zupa szczawiowa

Środa

II śniadanie: Ciasto buraczano czekoladowe
Obiad: Sum w emulsji winnej z ziołami, surówka z marchewki
Podwieczorek: Pieczone placki z dyni  z jogurtowym sosem korzennym

Czwartek

II śniadanie: Pieczony ziemniak z twarożkiem i szczypiorkiem
Obiad: Łosoś z dzikim ryżem i kalafiorem gotowanym na parze
Podwieczorek: Krem z dyni i nasionami chia

Piatek

II śniadanie:
Muffiny marchewkowe
Obiad: Fish pie - dorsz z porami zapiekany pod ziemniaczanym puree
Podwieczorek: Warzywa pieczone z jarmużowym pesto

Sobota

II śniadanie: Pieczywo z pastą z tuńczyka, czarnymi oliwkami i kaparami
Obiad: Stek z halibuta z sosem cebulowym, dzikim ryżem  i grillowanym selerem korzeniowym
Podwieczorek: Zupa krem z marchewki

Niedziela

II śniadanie:Jaglane kulki z makiem i migdałem
Obiad: Łosoś z pistacjami, dzikim ryżem i surówką z marchewki
Podwieczorek: Kabaczek faszerowany żółtą soczewicą, cebulka i marchewką z serem gorgonzola

NASZE PRZEPISY SZEF KUCHNI POLECA

Salsa z wędzonego łososia

Szybko i zdrowo!

czytaj więcej

Sok ananasowo - selerowy

Pyszny sok, idealna propozycja dla chcących zrzucić zbędne kilogramy

czytaj więcej

Gazpacho warzywne

Hiszpańska zupa

czytaj więcej

Makaron ryżowy z pieczoną papryką, cukinią i sosem tofu

Bezglutenowa propozycja obiadowa

czytaj więcej
  

NASI PARTNERZY

      



Chcesz dostawać aktualne wiadomości? Zapisz się do Newslettera!

Zapisując się do Newslettera Smak i Zdrowie wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, stosownie do dyspozycji przepisów ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz 883 z późn. zm.), na potrzeby kontaktu przez konsultantów Smaku i Zdrowia.

  1. Regulamin


Catering Dietetyczny Smak i Zdrowie to urozmaicona, smaczna, dobrze zbilansowana dieta oraz zawsze świeże, bogate w witaminy i substancje odżywcze posiłki dostarczane codziennie do domu lub biura.
Nasza oferta to zestawy w wersji standard: 1200 kcal, 1500 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal 3000 kcal oraz 3500 kcal, dieta wegetariańska, dieta wegetariańska plus ryby, dieta dla osób aktywnie uprawiających sport 3000 kcal, dieta dla kobiet w ciąży i matek karmiących, dieta bezglutenowa, dieta indywidualna.
Catering dietetyczny Warszawa i okolice (dieta pudełkowa)